Polielektrolitler, flokülant olarak kullanılan, sudaki elektriksel yüke göre suyun içinde katı tanecikleri çöktürmeye yaran polimerlerdir.

Çamur susuzlaştırmada, renk gidermede ve çeşitli endüstriyel alanlarda kullanımı mevcuttur.

Yaygın kullanım adları; polielektrolit, poliakrilamid, flokülanttır.

Polielektrolitler, su arıtımında kullanılan kimyasal topaklaştırıcılardır; esas olarak pıhtılaşma-flokülasyon aşamasında ve çamur hattının şartlandırılması/yoğunlaştırılmasında görev yaparlar. Polielektrolitler, topaklaştırma maddeleri olarak su arıtımında, dağıtıcı maddeler olarak seramik bulamaçlarda ve süper plastikleştiriciler olarak beton karışımlarında olduğu gibi alanlarda birçok uygulama göstermektedir.

Polielektrolitler, genellikle bir milyonu aşan moleküler ağırlıklara sahip olan ve doğal veya sentetik kökenli uzun zincirli organik polimerlerdir. Polielektrolit terimi, bazı iyon üretici mekanizmalarla, uzunluğu boyunca elektrik yüklerine sahip bir polimer molekülüne dönüştürülebilen polimerleri içerecek şekilde tanıtıldı. Elektrik yükleri, polimer zinciri boyunca iyonlaşabilen fonksiyonel grupların varlığından kaynaklanır. Polielektrolitler bu nedenle polimerik elektrolitlerdir, yani hem polimerlerin hem de elektrolitlerin özelliklerine sahiptir.

Mevcut tüm polielektrolitler, belirli bir süre boyunca saklandığında bozulma eğilimi gösterir – Belirli bir ürün için, böyle bir süre genellikle üretici tarafından belirtilir. Genel olarak, bir polielektrolit solüsyonu ne kadar seyreltikse bozunma o kadar hızlı olur ki bu muhtemelen uzun zincirlerin parçalanmasını içerir ve bu da viskozitenin düşmesine neden olur.

Hazırlama süreci üç aşamaya dayanmaktadır: çözünme, olgunlaşma ve transfer:

Suyunuzdan alınan numune ile laboratuvarımızda ölçümler yapıp, doğru ürün seçimi, ürünün hazırlanması ve doğru miktarda dozajın belirlenmesi için yerinde hizmet ve servis garantisi vermekteyiz. Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.